Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/svmalg/domains/svmarknesse.nl/public_html/include/class/alstro.class.php on line 208
Duurzaam SVM
  
9-9-2016 Opening!
Zoals jullie allemaal weten is de actie om te investeren in duurzaamheid, mede dankzij de crowdfunding zeer goed geslaagd.
Inmiddels zijn in week 35 de werkzaamheden gestart en volgens de planning zullen alle zonnepanelen medio week 36 geplaatst en aangesloten zijn. Dat houdt in dat SVM vanaf 9 september kan starten haar eigen elektrische energie op te wekken.
Wij willen de start van de productie van zonnestroom niet ongemerkt voorbij laten gaan en hebben daarom de wethouders A. Poppe en W. Haagsma uitgenodigd om symbolisch de installatie in te schakelen.
Graag nodigen wij iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen en andere belangstellenden uit om hierbij aanwezig te zijn.
De officiële handeling vindt plaats op 9 september 2016 om 16.30 uur. Vanaf 16.00 uur zijn jullie welkom en staat de koffie klaar.

14-4-2016: Succesvolle aftrap Zonnepanelen Project!
Donderdagavond 14 april zijn de plannen voor het duurzaamheidsproject van SVM gepresenteerd. De aanwezigen kregen tekst en uitleg over de plannen en er werd unaniem positief gereageerd. We hebben er alle vertrouwen in dat de leden en mensen die SVM een warm hart toedragen willen investeren in een duurzaam SVM. Met behulp van dit project doen we een goede stap om sport in Marknesse betaalbaar te houden voor iedereen en dragen we een steentje bij aan een duurzame leefomgeving.

Een korte samenvatting van de regeling:

- SVM wil 192 zonnepanelen plaatsen op het dak van de Punt om duurzame energie op te wekken en de energierekening betaalbaar te houden.

- Er zijn onvoldoende financiële middelen om dit zelf te bekostigen.

- Personen en bedrijven die SVM een warm hart toedragen kunnen via een obligatielening á €250,- (de prijs van één zonnepaneel) de vereniging steunen.

- Men kan intekenen voor meerdere obligaties. Als u interesse heeft komen we bij u langs met een inschrijfformulier en nemen we de voorwaarden met u door.

- Deelnemers ontvangen een obligatiebewijs op naam.

- De inleg wordt in 12 jaar terugbetaald (aflossing en rente). Ieder jaar wordt 10% van de inleg terugbetaald aan de deelnemer. Bijvoorbeeld bij een inleg van €250,- (1 obligatie) wordt er 12 jaar lang een bedrag van €25,- terugbetaald. Aan het eind van de rit heeft de deelnemer dan €300,- terug ontvangen. Bij een inleg van €1000,- (4 obligaties) wordt er 12 jaar lang een bedrag van €100,- terugbetaald.

Na afloop kwamen de eerste aanmeldingen al binnen. Maar liefst 16 personen/bedrijven schreven zich in voor 44 obligaties. Daarmee zijn al bijna een kwart van de obligaties toegezegd. Een veelbelovend begin!

Wilt u SVM ook steunen? Stuur dan een mail naar  . Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

29-3-2016: SVM wil koploper worden in duurzaamheid
Een sportclub vervult een belangrijke rol in de maatschappij, voor de leden en voor het dorp. Hele gezinnen zijn vaak lid van de vereniging. De sportvereniging speelt dus een toonaangevende rol en heeft ook een voorbeeldfunctie op het gebied van milieu en duurzaamheid. Voorbeelden zoals  zuinig omgaan met energie, het scheiden van afval, investeren in vrijwilligers, participeren in buurt- en dorpsinitiatieven en kennis en talent delen zijn de belangrijke pijlers van een duurzame sportclub.

SVM wil als één van de eerste sportverenigingen in de Noordoostpolder laten zien dat zij deze rol onderschrijft en wil hierin ook investeren. Dit kan SVM natuurlijk niet alleen, daar zijn de leden hard bij nodig.

Voor de uitvoering hiervan is het initiatief genomen om samen met de leden en andere belangstellenden een belangrijke bijdrage te leveren aan energiebesparing en duurzaamheid.

Voor de vereniging zijn de energiekosten de laatste jaren dusdanig gestegen waardoor deze als een te grote last drukken op de begroting. Om energie en dus kosten te kunnen besparen heeft SVM plannen om zonnepanelen te plaatsen op het dak van de Punt. Met deze investering is het mogelijk om nagenoeg het gehele elektriciteitsverbruik zelf op te wekken.

De vereniging heeft echter onvoldoende financiële mogelijkheden om deze investering te realiseren. Hiervoor is hulp nodig van leden en iedereen die SVM een warm hart toedraagt.

Hoe kan dit plan gezamenlijk opgepakt worden?

Voor de investering in zonnepanelen is een soort crowdfunding project bedacht.

Wat houdt dat in?

Er worden 192 zonnepanelen geïnstalleerd, waarvan de investering circa € 50.000,00 bedraagt. Deze panelen worden verkocht aan leden en andere belangstellenden voor een prijs van € 250,00 per stuk. SVM betaalt de investering aan de deelnemers terug over een termijn  van 12 jaar met een vast bedrag. Het rendement bedraagt dan bijna 3 %.

Hieronder 2 voorbeelden.

Deelnemer A neemt deel voor 1 zonnepaneel en betaalt hiervoor € 250,00.

SVM betaalt deze investering terug in 12 jaarlijkse termijnen van € 25,00, waardoor de deelnemer aan het eind een resultaat heeft behaald van € 300,00.

Deelnemer B neemt deel voor 4 zonnepanelen en betaalt hiervoor € 1.000,00.

SVM betaalt deze investering terug in 12 jaarlijkse termijnen van € 100,00, waardoor de deelnemer aan het eind een resultaat heeft behaald van € 1.200,00.

Nieuwsgierig geworden, kom dan naar de informatieavond in de Punt op 14 april om 20.30 uur!

Tijdens deze avond start de sponsorcommissie van SVM met een energiecollectief voor de leden, waarbij de mogelijkheid geboden wordt om een supervoordelig energiecontract af te sluiten, waarbij de energieleverancier ook nog eens SVM ondersteunt met een behoorlijke financiële bijdrage. (Neem uw jaarafrekening mee en laat u verrassen).

Dit is een initiatief van Sport Vereniging Marknesse.

Sportpark 'De Punt' | Emmeloordseweg 10 | 8316 AV Marknesse | Tel: 0527-201699 (kantine)
Privacy Verklaring
Copyright © SV Marknesse 2023 - Gerealiseerd door NUGTR